OOO KADER KIZMIŞ!


OOO KADER KIZMIŞ!


Ee pes diyerek başlayayım konuşmama, Uşak Latife Hanim Kız yurdu kalıyorum. Adresi bilerek veriyorum ki gören eden olursa azıcık utansın diye.
 2800 küsur kızla yaşıyoruz. Yani anlayacağınız üzere bin bir türlü renkle. Bu gönderme renkli olanlar için değil daha çok ısrarla siyaha boyamak için uğraşanlara yazılıyor.
Kyk nin yemekhane kısmında oturasimiz gelmiyor. Neden mi?
 Çoğunun 20 yaşından büyük olduğu kykli kızlarımız sabah kuşağı programları izliyorlar ve program içeriği aynen şöyle; Kısır olduğu için kocasının ailesi tarafından reddedilen kafasında kese olan kadın, üzerine kuma getiren kayın validesinden şikayetçi ve o programı sunan iki kadından yardım istiyor.

Bizim ilerde öğretmen,doktor,hemşire,medyaci, gazeteci,televizyoncu,insan ile ilişkili diger meslekler vs. olacak kızlarımız kültür seviyesinin yerlerde olduğu bu aptal programları dikkatle izleyip üzerinde tartışıyorlar.

Bu olay yaşanırken tam sol çaprazım da bir kız daha programı görünce yüzünü ekşitti ve kumandayi sordu. Başarılı olamayınca döndü önüne yemeğini yedi. Ben artık dayanamayıp kumandayi alınca ilk işim belgesel kanalı açmak oldu. Kendime de kızıyorum evet. çokta oturup belgesel izleyen biri değilim fakat o ortamı ondan aşağısı kurtarmazdi.

 Sonra ne mi oldu? Tam da tahmin ettiğim gibi hemen arka taraftan bir üniversiteli kızımız daha Show Tv'i aç dedi. Ya allah hadi bakalım bu sefer ne çıkacak dedim.

 "Gelin Evi" E pes diyorum ya. Pes gerçekten. Ha tamam 4 sene sonra diplomayı eline alıp direk koca evine gideceksen otur telefonundan sabah akşam izle. Ama öyle birbirlerinin evine girip sağı sola eleştirip kavga çıkarıp üstüne de sanki Türkiye de herkesin bir evi varmış ta modaya uymak zorundaymışta tek derdimiz buymuş gibi açar programı izlersen. Bende vay halimize derim.

Ya bu kızlar hoca olacak hoca. Yeni nesili bu kızların bilgi birikimi yetiştirecek. Bu kızlara biz kardeşimizi,çocuğumuzu,çocuklarımızı emanet edeceğiz.

Hayır kızıyoruz tamam ama Türk Televizyon Kanallarında faydali olacak hiçbir şey yok ki. Birinde Gelin Evi, diğerinde Yemekteyiz, diğerinde sabah kuşağı.
Hal böyleyken ne izleyelim diyorsunuz deme gençler?
İzlemeyin kapatın.
Çıkın bahçede hava alın, yakinizdaki kişiyle sohbet edin, youtube faydali videolar izleyin.

Yeterki şu kültür seviyesi düşük, eğitimsiz programları İzlemeyin.

Sabahını böyle kapattığımız bir gün daha. Odada biriktirdiğimiz şu şişelerini koridordaki geri dönüşüm -mavi kapak- kutusuna atmak için gittiğim de ne göreyim. Çorap ambalajı, içecek şişeleri, yırtılmış not kağıtları vs vs

Ya allah aşkına her köşe başında birer tane çöp ve odalarınız da iki adet çöp kutusu bulunuyor. Bu kadar aciz ve vurdumduymaz olamazsınız.
Eşşek kadar derler ya belki bilmezsiniz. Eşşek kadar oldunuz ve üniversite okuyorsunuz. En aydınlık çağınızda bu kadar yabani olamazsınız.

Silkelenin! Ben değişince ne olacak demeyin! Bir kişi olur bin kişi!

Bu kadar genç ve akıllıyken bu kadar aciz ve aptal olmanız çok can sıkıcı...

Yorumlar

Popüler Yayınlar